ΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ

ΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ

Η τσάντα αποτελεί το πιο αγαπημένο και σημαντικό αξεσουάρ μιας γυναίκας διότι ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ένα outfit, χαρίζοντας παράλληλα μεγάλη χρησιμότητα.  

Ωστόσο, ο τρόπος που κρατά μια γυναίκα την τσάντα, φανερώνει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος, ο τρόπος με τον οποίο μια γυναίκα κρατά την τσάντα στην καθημερινότητά της (στον ώμο, στο χέρι, χιαστί κτλ) αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά της. Ας δούμε παρακάτω τους συνηθέστερους τρόπους με τους οποίους κρατάμε την τσάντα μας ώστε να βρούμε σε ποια κατηγορία ανήκουμε αλλά και να μάθουμε τι μυστικά κρύβονται πίσω από αυτό.

 

On the elbow (γύρω από τον αγκώνα)

Αυτός ο τρόπος είναι αρκετά δημοφιλής για τις γυναίκες που δουλεύουν σε γραφείο ή εταιρία. Δείχνει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ενήμερη για τη μόδα, θέτει ως προτεραιότητα το status και την κοινωνική θέση. Όταν την κρατάς κατ’ αυτό τον τρόπο δείχνεις αυτοπεποίθηση, ανωτερότητα και δύναμη, ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα μόνη σου.

Held in hand (από το χερούλι της)

Υπάρχουν κάποιες τσάντες που δεν σου δίνουν πολλές επιλογές διότι διαθέτουν μόνο μικρά handles τα οποία σου επιτρέπουν να τις κρατάς στο ένα χέρι αφήνοντάς την να κρέμεται κάτω και δίπλα από το σώμα σου. Αυτό δείχνει μια γυναίκα δραστήρια, επαγγελματία, που κουβαλάει πολλά πράγματα μαζί της προκειμένου να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα της. Προσδίδει σεβασμό και κύρος στους άλλους

 

Over and next to one shoulder

(Τσάντα στο ώμο – να την κρατάς πλάι σου)

Αν σου αρέσει να φοράς την τσάντα σου στον ώμο και να την κρατάς πλάι σου, τότε ανήκεις στους πρακτικούς τύπους. Προτεραιότητα δίνεις στην άνεση και την ελευθερία των κινήσεων παρά στο στυλ, δεν είσαι ωραιοπαθής και θέλεις να φέρνεις τα πάντα εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο της τσάντας σου και δεν θέλεις να σε κλέψουν

 

Οver one shoulder swinging freely

(Τσάντα στον ώμο χωρίς να την κρατάς)

Στην περίπτωση που την φοράς στον ώμο αλλά δεν σε ενδιαφέρει για το που αυτή βρίσκεται καθώς περπατάς, τότε ανήκεις στις γυναίκες που τους αρέσει η ελευθερία, που δεν θέλουν να αγχώνονται και να καταπιέζονται. Αποφεύγεις να παίρνεις μεγάλες ευθύνες και δείχνεις ελαφρώς ανώριμη εφόσον αφήνεις εκτεθειμένη την τσάντα σου και όλα τα αντικείμενα απροστάτευτα.

 

Cross Bodyin front

( χιαστί τσάντα μπροστά σου)

Αυτός ο τρόπος δεν είναι πρακτικός και φανερώνει ότι είστε ανασφαλής και επιφυλακτικός άνθρωπος. Κρατώντας την τσάντα σου μπροστά δείχνεις ντροπαλή και χαμηλών τόνων άνθρωπος καθώς επίσης βάζεις φραγμούς στην επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο. Συχνά, λόγω του άγχους σου για την τσάντα, έχεις το βλέμμα σου χαμηλά προς αυτή, με αποτέλεσμα η στάση του σώματος σου να δείχνει αμυντικότητα, αμηχανία και εσωστρέφεια. 

 

Cross body and behind

(τσάντα χιαστί και πίσω σου)

Αν σου αρέσει να φοράς την τσάντα κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην σε εμποδίζει στο περπάτημα, τότε ανήκεις στις δυναμικές γυναίκες, στις γυναίκες πολεμίστριες που είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους χωρίς να δίνουν σημασία στους γύρω τους. Εμπνέεις αποφασιστικότητα και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

 

 

Scroll Top